Het Willem kiest bewust voor versterkt talenonderwijs en niet voort tweetalig onderwijs.
Bij tweetalig onderwijs krijgen de leerlingen les van docenten in een taal die voor hen beiden vreemd is en dat gaat ten koste van de taal en van het onderwijs van het vak.
Bij versterkt talenonderwijs leren de leerlingen een vreemde taal door docenten die daar in zijn gespecialiseerd. Voor een deel gebeurt dat zelfs door ‘native speakers’, mensen voor wie de taal hun moedertaal is. Daardoor leren de leerlingen extra goed hun vreemde taal spreken en lezen en gaat dat niet ten koste van het onderwijs in andere vakken.
Cambridge Engels
We vinden het belangrijk onze leerlingen goed voor te bereiden op een internationale samenleving. Daarom besteden we veel aandacht aan het Engels. Het Willem is als een van de weinige scholen in Nederland officieel erkend als opleidingscentrum Cambridge Preparation Centre. Alle leerlingen in de onderbouw krijgen extra Engels en op het vwo krijgen leerlingen vanaf de brugklas Cambridge Engels. We bieden leerlingen in havo 4 en 5 de mogelijkheid om Cambridge Engels te volgen. Mits zij vooraf een goed cijfer voor Engels halen en slagen voor een voorbereidend examen. Het Cambridge Certificate bereidt leerlingen voor op een studie aan een buitenlandse universiteit of een Engelstalige studie aan een Nederlandse universiteit.
Wat is het verschil tussen regulier Engels en Cambridge Engels?
Regulier Engels biedt alle vaardigheden, grammatica, vocabulaire, en literatuur aan. Cambridge Engels bereidt voor op de Cambridge examens en dat zijn: reading, writing, speaking, listening and use of English.
Welke Cambridge examens zijn er?
Oplopend in niveau is er:
– KET
– PET
– First
– Advanced
– Proficiency
Hoe werkt dat op het Willem de Zwijger College?
In de atheneum en gymnasium brugklassen worden zowel regulier Engels als examentraining voor de Cambridge-examens geïntegreerd aangeboden. Voor de Havoleerlingen begint deze examentraining in de tweede klas. Alle atheneum en gymnasium leerlingen kunnen, facultatief, vanaf de brugklas deelnemen aan een van de 5 verschillende Cambridge-examens: het KET, het PET, First, Advanced of Proficiency, afhankelijk van het niveau dat uw kind op dat moment heeft bereikt. Hierbij geldt dat de meeste leerlingen in het eerste leerjaar KET-niveau kunnen bereiken, in het tweede leerjaar PET-niveau, en een aantal zal in het derde leerjaar het First-niveau kunnen bereiken. Havoleerlingen kunnen vanaf het tweede leerjaar deelnemen aan een van de vijf Cambridge-examens, weer afhankelijk van het op dat moment bereikte niveau van de leerling.
Samenvattend betekent dit dat we elke leerling de kans bieden om op zijn of haar niveau Cambridge te doen en het voor hem of haar hoogst haalbare niveau te bereiken.
Hoe staat dit op het rooster?
Op het rooster staat voor gymnasium en atheneum brugklassers dat er Cambridge Engels wordt gegeven, maar dat betekent dus dat regulier en Cambridge Engels geïntegreerd worden gegeven. Bij de gemengde brugklas staat regulier Engels op het rooster.
Heeft u nog vragen? De docenten Engels staan u graag te woord.
- wo. 24 jan. 14.00: minilessen
- wo. 7 febr. 14.00: minilessen
- wo. 14 febr. 14.00: minilessen
- di. 20 febr. 20.00: Grote Avond
- wo. 21 febr. 14.00: minilessen
- wo. 21 febr. 20.00 Grote Avond
- ma. 5 mrt: start inschrijvingen
- wo. 7 mrt 14:00 rondleiding
- vr. 9 mrt: sluiting inschrijvingen
- wo. 13 juni 14.00: ontvangst nieuwe brugklassen
Willem de Zwijger College
Nieuwe 's-Gravelandseweg 38
1405 HM Bussum
035 692 7600
info@wdz.nl